Byg bare din garage uden at spørge kommunen først.

Posted by on maj 24, 2011 in Nyheder | 0 comments

Byg bare din garage uden at spørge kommunen først.

 

Boligejere skal fremover kunne bygge en garage på helt op til 35 kvm uden først at skulle anmelde det til kommunen.

Forslaget er indeholdt i en ny charmeoffensiv fra økonomi- og erhvervsminister Brian Mikkelsen, (K), der med en række initiativer vil gøre det lettere at være boligejer.

Morgenavisen Jyllands-Posten erfarer, at ministeren fremover vil gøre det fuldt lovligt at opføre en bygning på helt op til 35 kvm. uden først at anmelde byggeriet til kommunen.

Samtidig skal man slippe for at betale 400-4.000 kr. i gebyrer i forbindelse med anmeldelsen.

I dag skal selv mindre udhuse meldes til kommunen, der derefter har to uger til at gøre indsigelser, før arbejdet kan sættes i gang.

Ønsker man f.eks. at bygge en garage, skal der indsendes en tegning og en beskrivelse af de materialer, der anvendes.

Sidste år blev der, ifølge et notat fra Økonomi- og Erhvervsministeriet, bygget knap 10.000 garager og carporte omfattet af anmeldelsespligten.

Også en fjernelse af en kompliceret og udskældt regel om renovering af ejerlejligheder og andelsboliger er indeholdt i charmeoffensiven.

I dag er kravet, at ejer- og andelsboligforeninger skal udføre beregninger af energiforbedringer for hele ejendommen, når der udføres forbedringer, der omfatter mere end en fjerdedel af taget, ydervægge og gulve.

Reglen betyder ifølge notatet, at det er så besværligt for foreningerne at planlægge og udføre renoveringer, at mange fravælger energiforbedringer af samme grund.

Endelig fjernes en fire-ugers frist for flytning af jord på forurenet grund.

Hvis der i dag skal flyttes mere end en kubikmeter forurenet jord, skal flytningen anmeldes til kommunen mindst fire uger inden. Derefter har kommunen yderligere fire uger til at gøre indsigelser.

Ifølge forslaget kan boligejere gå i gang med at flytte selv større mængder jord, så snart de har anmeldt flytningen til kommunen.

Formanden for Parcelhusejernes Landsforening, Allan Malskær, er tilfreds.

»Man skal dog huske alligevel at overholde byggereglerne og samtidig at bygge, så forsikringsselskabet siger o.k. til at ville forsikre,» lyder påmindelsen fra parcelhusejernes formand, der dog har et hjertesuk:

»Nu skal vi bare have gjort det lovligt også at opføre legepladser, uden først at spørge kommunen.«

Kilde: EPN.dk

"Professionelt tilsyn og vedholdende opfølgning"

— Louise Back Pedersen og Karsten Hedemann, Skødstrup

Kontakt - klik her

Byggetilsynet.dk

Vesterballevej 27, 1.th
7000 Fredericia
T : 76 42 02 00

Kontakt : Brug kontaktformularen

Åbningstider:

Mandag-torsdag 8.00 – 16.30
fredag 8.00 – 15.00

CVR : 33 50 25 67


Byggetilsynet