Sådan sikrer du dig imod stormene.

Posted by on december 12, 2014 in Nyheder | 0 comments

Sådan sikrer du dig imod stormene

 

De fleste danskere har stadig de to kraftige storme fra sidste år i frisk erindring. Men er husejerne klar til et nyt voldsomt uvejr? Læs, hvad du kan gøre, for at dit hus bliver bedre klædt på til storm.

 

Sidste år i oktober blev danskerne blæst omkuld af Allan, og i december kom Bodil rasende forbi. De to storme blev et kort, men dramatisk bekendtskab, som havde konsekvenser for både mennesker og bygninger i hele landet, og enkelte mærker det stadig. Ødelagte huse for milliarder havde stormene og stormfloden på samvittigheden, da de efter timers hærgen havde forladt landet.

Ifølge Danmarks Meteorologiske Institut skal vi i fremtiden forvente flere voldsomme storme på grund af klimaforandringerne, og de seneste dage har vindstød af stormstyrke da også atter meldt sin ankomst. Så hvad skal de danske husejere gøre for at sikre sig bedst muligt imod uvejret?

– Det er en rigtig god idé at tage et grundigt kig på taget, for sidste års storme kan have løsnet på tagsten og tagplader samt lavet utætheder ved inddækningerne omkring skorstene, kviste og udsugninger. Én enkelt løs tagsten, rygningsplade eller inddækning er nok til, at vinden kan få fat og løfte store dele af tagdækningen af, siger Niels Strange, chefkonsulent i Dansk Byggeri.

Og man skal ikke kun sikre den side af taget, hvor vinden forventes at komme fra, men også sørge for at læsiden er helt intakt, da suget fra vinden kan være ligeså ødelæggende på den side.

– Man bør også få tjekket carporte og andre bygninger efter. Lette plasttage bliver nemlig med tiden mindre modstandsdygtige over for vindens rasen. Husk også at se efter, at vinduer og døre i udhuset er forsvarligt lukkede, for er de bare lidt åbne, kan det skabe tryk nok til at lave alvorlige skader på taget af de mindre bygninger, forklarer Niels Strange.

Løse genstande ude i haven som trampoliner og andre havemøbler skal spændes fast eller tages ind, og store grene skæres af, hvis de kan risikere at knække af og vælte ned på huset. Niels Strange opfordrer til, at husejerne gennemgår hus og have, inden stormene kommer.

– Brug den nødvendige tid på at få efterset huset i tide, og lad være med at kravle rundt på taget eller løbe ud i haven, når stormen raser. Så er det bedre at passe på sig selv og vente med at se, om der er kommet skader, til vinden har lagt sig.

Kilde: Dansk Byggeri

"Enorm støtte i byggeforløbet !"

— Bjarne & Pernille (Beneé-hus, Skødstrup)

Kontakt - klik her

Byggetilsynet.dk

Vesterballevej 27, 1.th
7000 Fredericia
T : 76 42 02 00

Kontakt : Brug kontaktformularen

Åbningstider:

Mandag-torsdag 8.00 – 16.30
fredag 8.00 – 15.00

CVR : 33 50 25 67


Byggetilsynet