Undermenuer til denne side:

Hvad er termografi ?

 

Først og fremmest er termografi uden sammenligning den bedste metode til at lokalisere varmetab og kuldebroer – uden diskussion.

Den mere tekniske forklaring er at termografi er en målemetode, hvor temperaturforskelle på overflader kan ses på et infrarødt kamera.

De infrarøde stråler omsættes til billeder, som i forskellige farveskalaer illustrerer temperaturforskellene på de fotograferede overflader.

Termografi virker således at at alle overflader udsender en elektromagnetisk stråling i form af “varmestråling”, hvis intensitet og bølgelængde afhænger af overfladens temperatur. Strålingen er det man kalder infrarød stråling. denne stråling kan ikke opfanges af det menneskelige øje, det termiske kamera opfanger derimod strålerne og omsætter dem til letforståelige billeder.

Det infrarøde kamera er i stand til, med 0,1 grad celcius nøjagtighed, at opfange disse varmestråler og omsætte dem til et digitalt billede. Det digitale billede, som indeholder alle informationer om temperaturer i det fotograferede, kan efterfølgende analyseres i et dokumentations-program på pc og indsættes i en rapport indeholdende alle data.

Fordelen ved termografi er, at man kan undersøge for manglende isolering, fugtskader, kuldebroer, lækager i gulvvarmeslanger og meget andet uden at skulle gennemføre destruktive undersøgelser.

Udgifterne til udbedring er hermed minimeret, da man nøjagtig kan pege på hvor udbedringen skal iværksættes.

Det giver jer, der har bestilt den termografiske undersøgelse, et uvurderligt værktøj i hånden til brug ved den efterfølgende afhjælpning.

Kontakt Byggetilsynet.dk her

"Professionelt tilsyn og vedholdende opfølgning"

— Louise Back Pedersen og Karsten Hedemann, Skødstrup

Kontakt - klik her

Byggetilsynet.dk

Vesterballevej 27, 1.th
7000 Fredericia
T : 76 42 02 00

Kontakt : Brug kontaktformularen

Åbningstider:

Mandag-torsdag 8.00 – 16.30
fredag 8.00 – 15.00

CVR : 33 50 25 67


Byggetilsynet